2-0. O Dépor sofre na segunda parte tras atar ao Valencia na primeira

Un penalti transformado por Parejo aos 60 minutos e un gol de Alcácer no primeiro balón que tocou tras a súa reaparición deixaron os puntos en Mestalla
photo_camera El lateral del jugador del Deportivo de La Coruña, Juanfran protege un balón ante Álvaro Negredo, del Valencia.

A reacción do Valencia na segunda parte dun partido anodino na súa primeira metade deixou os puntos en Mestalla ante un Deportivo da Coruña que controlou ben ao seu rival ata o descanso, aínda que se viu desbordado na continuación.

Un penalti transformado por Dani Parello abriu o marcador a media hora do final, e Paco Alcácer, no primeiro balón que tocou na reaparición tras a súa lesión, fixo o 2-0 pouco despois, no momento no que se equipo máis apertaba.

De entrada, o Deportivo non se limitou a defenderse, senón que tratou de xogar, pero desde o inicio da segunda parte sufriu ante a melloría que mostrou o conxunto do portugués Nuno Espirito Santo.

Aínda que a Valencia xa levou a iniciativa no primeiro período, o equipo estivo espeso e indeciso, mentres que o Deportivo foi capaz de mover mellor o balón nas varias fases do xogo nas que conseguiu retelo, aínda que apenas tivo chegada á meta do brasileiro Diego Alves.

As penetracións da Valencia polas bandas morrían pola dereita antes de que Rodrigo centrase, xa que apenas logrou desbordar ao seu marcador, mentres que pola esquerda, os centros non atopaban rematador.

Así, o Deportivo mostrábase cómodo ao non esixirse demasiado o rival en defensa e cando facía circular o balón, obrigaba aos futbolistas locais a xogar moi forzados.

Houbo algún espazo para o contragolpe da Valencia, pero tampouco estiveron finos os seus xogadores neste aspecto. O mesmo ocorreulles co balón parado.

Sen opcións de gol, á marxe dun par de cabezazos de Álvaro Negredo, e con moito centrocampismo, chegou ao intermedio un partido ata entón aburrido no que a Valencia non conseguiu facer valer a diferenza que mostra a clasificación.

A Valencia espertou tras o descanso e imprimiu ao xogo o ritmo e a velocidade que non mostrara ata entón, o que traduciu nunha maior presenza nas inmediacións da meta de Fabricio. Nos primeiros dez minutos, o equipo local había ofrecido moito máis que en toda a primeira parte.

Agora si que o Deportivo tiña que apertar os dentes e centrarse en defender á espera de contar con algunha opción ao contragolpe.

Froito da intensidade local foi a xogada do 1-0, que chegou tras un penalti de Juanfran a Piatti que transformou Parello ao cuarto de hora da continuación, o que obrigou ao Deportivo a arriscar a partir dese momento e deixou espazos para a contra do conxunto valenciano.

Nunha delas, Paco Alcácer, recentemente entrado no campo, fixo o 2-0. Foi tras unha acción elaborada e de combinación pola banda dereita.

Tras o segundo tanto local, o partido foi de ida e volta, xa que o equipo galego tratou de acurtar diferenzas, o que tamén deixou espazos á Valencia para o contragolpe.

Con esta vitoria, o conxunto valenciano mantén o seu nivel na loita por estar na próxima Liga de Campións, mentres que o Deportivo non atopa alivio á súa situación clasificatoria e segue demasiado cerca do descenso.