Thiem derrota a Djokovic para repetir final contra Nadal

O tenista austríaco saíu vencedor dun duelo no que se disputaron os cinco sets en máis de catro horas de partido

Dominic Thiem celebra su victoria ante Djokovic.YOAN VALAT (Efe)
photo_camera Dominic Thiem celebra a súa vitoria ante Djokovic.YOAN VALAT (Efe)

O austríaco Dominic Thiem acabou este sábado a faena que comezou a véspera en Roland Garros contra o serbio Novak Djokovic, número un do mundo, ao que derrotou por 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 e 7-5 en 4 horas e 13 minutos, e volverá xogar a final contra o español Rafael Nadal.

O a primeira derrota do serbio en Grand Slam en 27 partidos, o que lle priva de encadear, por segunda vez na súa carreira, os catro grandes.

Calquera dos dous puido gañar un partido xogado en catro actos por mor de tres interrupcións provocadas pola choiva. O austríaco estivo sempre máis preto da vitoria, pero ata o último suspiro non se quitou de encima a ameaza do serbio.

Thiem, de 25 anos, que xogará o seu segunda final dun Grand Slam, enfrontarase a Nadal, que, na súa duodécima final de Roland Garros, intentará levantar outras tantas veces a Copa dos Mosqueteiros.

Será unha reedición das recentes semifinais do torneo de Barcelona, onde Thiem conseguiu unha das súas catro vitorias fronte ao español en doce duelos. Será o cuarto partido en Roland Garros, onde o austríaco non gañou un só set fronte ao español. Tamén se mediron no Aberto de Estados Unidos do ano pasado, con vitoria en cinco sets de Nadal.

Para levantar o seu primeiro Grand Slam, Thiem terá que xogar cuarto días consecutivos, por mor das interrupcións pola choiva, e tras un maratoniano duelo contra Djokovic.

"Foi un fantástico partido, un dos máis difíciles que xoguei en Roland Garros, é a primeira vez que gaño un partido a cinco sets aquí", dixo o austríaco.

"Estaba aquí en semifinais contra quizá os tres mellores xogadores de todos os tempos. Estar na final é algo incrible para min", agregou.

"Gastei moita enerxía mentalmente con tantas interrupcións. O ano que vén será diferente porque haberá un teito. Cada vez que alguén se clasifica aquí para a final tócalle xogar contra Rafa. Vou dalo todo para intentar gañarlle, teño que recuperarme para facelo o mellor posible", agregou.

Thiem e Djokovic disputaron hora e media de tenis o venres, ata que o partido suspendeuse pola choiva. Antes parara uns dez minutos polo mesmo motivo.

O austríaco foise a durmir rabioso porque o parón veulle cando levaba vantaxe no terceiro set, con 3-1 e servizo. Na continuación do duelo este sábado, Djokovic recuperou a desvantaxe, pero acabou perdendo o parcial.

O serbio, que non perdera un set en todo o torneo, non pareceu cómodo en ningún momento, incapaz de adaptarse a unhas condicións difíciles polo vento, que, aínda que menos forte que a véspera, foi un rival engadido.

Pero Djokovic alargou o duelo apuntándose a cuarta manga e pareceu tomar vantaxe psicolóxica. O austríaco, con todo, non se desconectou do partido e colocouse 4-1 no quinto set, no que incluso dispuxo dunha bóla de rotura para colocarse 5-1.

Despois de que o serbio salvásea, a choiva volveu aparecer, obrigando aos tenistas a regresar unha hora e dez minutos aos vestiarios. De novo, cando Djokovic estaba contra as cordas.

E, de novo, de volta das duchas, o serbio refíxose, nun duelo moi marcado polo vento, que lastrou moito ao tenista que servía con el en contra.

Así se sucederon as roturas, ata que no décimo xogo Thiem dispuxo de dúas bólas de partido. Pero ao austríaco encolléuselle o brazo no momento crítico e permitiu ao serbio reengancharse ao partido con empate a 5.

Foi o último xogo que gañou, xa que Thiem non se desanimó, mantivo o ritmo e non emerxeu o serbio das grandes ocasións. O austríaco apuntouse un duelo complicado, privando a Djokovic da súa quinta final.