Valencia e Vilarreal poñen rumbo aos cuartos de final da Europa League

O Sevilla asinou un empate ante o Slavia de Praga

El delantero del Valencia Rodrigo Moreno (izquierda) disputa un balón al defensa del Krasnodar Sergey Petrov. BIEL ALIÑO (EFE)
photo_camera O dianteiro do Valencia Rodrigo Moreno (esquerda) disputa un balón ao defensa do Krasnodar Sergey Petrov. BIEL ALIÑO (EFE)

O Valencia e o Vilarreal deron un paso cara aos cuartos de final da liga Europa, tras imporse este xoves nuns encontros de ida dos oitavos de final nos que o gol tivo un marcado acento español.

Unha faceta na que destacou excesivamente o internacional español Rodrigo, que confirmou o seu excelente estado de forma, con dous tantos ante o Krasnodar, que permitirá ao Valencia afrontar con vantaxe o choque de volta, tras vencer en Mestalla por 2-1 ao conxunto ruso.

Pero os goles de Rodrigo non foron os únicos que dotaron de sabor español á xornada da liga Europa, xa que tanto Pedro Rodríguez como Fabián, foron determinantes nos triunfos do Chelsea e do Nápoles.

Pedro foi o encargado de abrir o marcador para o conxunto londiniense ante o Dinamo de Kiev, tras culminar aos 17 minutos unha parede na interior da área co francés Olivier Giroud, que asistiu o español cun soberbio taconazo. Un resultado que se encargaron de redondear para o Chelsea na segunda metade o brasileiro Willian cun gol de falta e Callum Hudson-Odoi, que estableceu o definitivo 3-0 para os Maurizio Sarri no último minuto do tempo regulamentario.

Igualmente preciso mostrouse o centrocampista Fabián Ruiz, que selou a vitoria do Nápoles sobre o Salzburgo, semifinalista o pasado curso, ao anotar aos 18 minutos o segundo tanto dos de Carlo Ancelotti, que finalmente se impuxeron por 3-0.

Selo español levaron tamén os tres tantos do Vilarreal, que se esqueceu dos seus problemas ligueiros e puxo pé e medio nos cuartos de final, tras imporse este xoves por 1-3 na súa visita ao campo do Zenit de San Petersburgo. Se os cabezazos de Vicente Iborra e de Gerard Moreno encarrilaron o partido para os castellonencos, o novísimo Manu Morlanes foi o encargado de sentenciar o partido e probablemente a eliminatoria para o Vilarreal, tras establecer o definitivo 1-3 cun disparo desde a frontal da área aos 71 minutos.

Unha eliminatoria que o Sevilla, o club máis laureado da competición con cinco títulos, deberá resolver a próxima semana na súa visita á capital checa, tras empatar este xoves 2-2 en casa co Slavia de Praga. Empate que ninguén puidese imaxinar tras a contundente posta en escena do conxunto andaluz, que antes do minuto de xogo xa dominaba no marcador, grazas a un tanto do francés Wissam Ben Yedder.

Pero nin o temperán tanto do Sevilla amedrentou ao Slavia, que logrou igualar ata en dúas ocasións o marcador cos tantos de Miroslav Stoch e Alex Kral, que estableceu o definitivo 2-2 once minutos despois de que Munir volvese situar aos andaluces por diante, ao rematar completamente só un saque de esquina botado por Banega.

Se o Sevilla terá que mostrar a súa mellor versión en Praga para superar a eliminatoria ante ao correúdo conxunto checo, o Arsenal, que adestra o español Unai Emery, terá que apelar á épica para remontar o 3-1 que encaixou no campo do Rennes

Igualmente verase obrigado a gañar se quere acceder aos cuartos de final o Inter de Milán, que non puido pasar do empate 0-0 no campo do Eintracht de Frankfurt, nun choque no que os italianos desperdiciaron un penalti aos vinte e dous minutos.

Pola súa banda, o Benfica deberá mellorar notablemente a imaxe que mostrou este xoves en Croacia se quere superar a un Dinamo de Zagreb, que se impuxo este xoves aos "encarnados" por 1-0 grazas a un gol de penalti de Bruno Petkovic, que non desaproveitou a pena máxima cometida sobre o español Dani Olmo.