1-1. Santi Mina araña un punto para o Celta no desconto

Pedrosa adiantou ao Espanyol ao comezo da primeira parte en Balídos
Jugadores del Celta y del Espanyol, tras el pitido final del encuentro SALVADOR SAS (Efe)
photo_camera Xogadores do Celta e do Espanyol, tras o asubío final do encontro SALVADOR SAS (Efe)

Un cabezazo de Santi Mina na última xogada do partido evitou a derrota do RC Celta en Balaídos ante o RCD Espanyol (1-1), un agónico gol que chegou no suspiro final dun encontro no que contrastou a eficacia do conxunto catalán co nerviosismo e a pouca pegada do equipo celeste nos metros finais.

Fran Escribá mantivo o bloque que empatou no Metropolitano, co único cambio de Beltrán por Okay no centro do campo. Dominou o seu equipo durante o primeiro tempo. Apoderouse da pelota –superou o sesenta por cento de posesión–, pero acusou a falta de resolución nos metros finais.

Foi unha primeira metade con tres oportunidades claras para o Celta, ningunha o Espanyol. As dúas primeiras do conxunto celeste naceron desde a banda esquerda con perigosos centros de Olaza: un cabezazo de Santi Mina no minuto 15 que rozou o gol e un tiro de socato de strong Rafinha no minuto 26 tras un mal despexe do defensa Dídac. A terceira, que chegou cerca do descanso, foi un bo cabezazo de Araujo á saída dun córner.

O Celta luciu sen pólvora a súa capacidade asociativa en ataque. Non sufriu en exceso o Espanyol, a pesar dos movementos de Rafinha e Aspas, ou a profundidade dos laterais Olaza e Hugo Mallo, ou pese ao empuxe galego dos cinco últimos minutos do primeiro tempo cun tiro afastado de Lobotka ou un envelenado envío de Aspas á área que non cazou Santi Mina.

O Espanyol enmudeció Balaídos nada máis abrir a segunda parte. Vargas centrou un balón que recolleu e aguantou Calleri cerca da área pequena, unha pelota que non soltou ata que viu libre de marca a Pedrosa, que anotou o gol. Non foi a única gran ocasión que tivo o canteirán. Pouco despois, volveuse a atopar outra pelota cerca da área pequena, aínda que o seu lanzamento, máis forzado que o do gol, atallouno Rubén.

O Espanyol subiu o ritmo do partido. Viuse sorprendido o Celta, que reaccionou timidamente cun cabezazo de Aspas e un disparo frouxo de Santi Mina. Ata mediada a segunda parte non chegou con perigo o equipo celeste, nunha xogada que iniciou Beltrán, continuou Denis Suárez e finalizou cun tiro cruzado Aspas.

Encerrouse ben o Espanyol para defender a súa vantaxe; o Celta careceu de claridade en ataque, impreciso, nervioso. Escribá meteu no campo a Brais Méndez, Gabriel Fernández e Sisto. Pero o seu equipo non creou ningunha oportunidade nos últimos vinte minutos. é máis, se descolocó en exceso en defensa, algo que non aproveitou o conxunto catalán, que malgastou cerca do minuto noventa un clarísimo contragolpe, unha contra de catro atacantes contra dous defensas que desperdiciou Pipa, só ante o porteiro Rubén.

O Espanyol pagou o seu erro. E é que na última xogada do partido, o Celta, con máis corazón que bo xogo, atopou o gol do empate, tras un centro de Hugo Mallo desde a dereita que cabeceou Santi Mina para evitar a derrota do seu equipo e rescatar un punto no suspiro final de Balaídos.

Ficha técnica:

1. RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araujo, Aidoo, Olaza; Lobotka (Brais Méndez, min. 61), Beltrán, Rafinha (Gabriel Fernández, min. 76), Denis Suárez (Sisto, min. 84); Iago Aspas, Santi Mina

1.RCD Espanyol: Diego López; Javi López, Naldo, Calero, Dídac; Wu Lei (Pipa, min. 64), Marc Roca (Darder, min. 86), Víctor Sánchez, Pedrosa; Calleri, Vargas (David López, min. 77)

Goles: 0-1 Pedrosa min. 48; 1-1 Santi Mina min. 95

Árbitro: Sánchez Martínez (comité murciano). Amoestou con cartón amarelo a Lobotka e Aspas por parte do RC Celta; por parte do Espanyol, a Calero, Naldo, Pipa e Víctor Sánchez.

Incidencias: partido correspondente á sexta xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 16.361 espectadores.