0-1. O Celta colle impulso en San Sebastián

Aspas transformou un penalti ao final da primeira parte para que o seu equipo pechásese atrás no segundo período
Os xogadores do Celta celebran o tanto do partido.  JAVIER ETXEZARRETA (Efe)
photo_camera Os xogadores do Celta celebran o tanto do partido. JAVIER ETXEZARRETA (Efe)

O Celta deu continuidade á goleada ante o Deportivo Alavés e sumou a súa segunda vitoria consecutiva ao gañar no Real Area (0-1) cun gol de penalti de Iago Aspas que aparta virtualmente os donostiarras da loita pola liga de Campións.

Comezou moi ben a Real, ofrecendo a súa mellor versión, aquela que si viu antes do parón e que quedou no esquecemento nesta continuación, e intentouno ante un Celta con problemas para sacar o balón do seu campo.

Os donostiarras comezaron a porse nerviosos a medida que transcorría o partido e non chegaban con claridade á portería de Blanco, mentres que o equipo vigués ía crecendo aos poucos e empezábase a intuír perigo para Remiro.

Calquera xogada á área da Real nos últimos partidos está a ser sinónimo de perigo e cando estaba preto de acabar a primeira parte, unha obstrución de Llorente a Aspas foi sinalada polo árbitro coa pena máxima. O de Moaña non desperdiciou o penalti e adiantou ao seu equipo cun tanto que deixou á Real moi tocada psicoloxicamente.

Aspas, un auténtico martirio para os guipuscoanos, marcaba así o noveno tanto da súa carreira ante o equipo branquiazul e demostraba que recuperou o olfacto goleador, algo que ao seu equipo vaille a vir de perlas no final de liga.

O Celta pensou que todo estaba feito e na segunda metade botouse atrás. Deixou a iniciativa a un equipo local que mordeu nos primeiros 15 minutos da continuación e puido marcar por medio de Januzaj nun libre directo no minuto 61, ao que Blanco contestou cunha gran intervención.

Os vigueses quedaron coas mans atadas, ou fixeron que así o parecese, e os vascos chegaban unha e outra vez aos dominios celtiñas, con Januzaj como principal artífice das accións ofensivas e Merino chegando a cada balón que se puña na área pequena.

O Celta sufriría cos arreones finais dunha Real que atacaba máis co corazón que co cerebro porque a súa pólvora segue mollada outra xornada máis e celebrou no campo un triunfo que vale ouro para escapar do perigo.

- Ficha técnica:
0 - Real Sociedade: Remiro, Monreal (Muñoz, min. 58), Llorente, Elustondo, Zaldua (Gorosabel, min. 75); Merino, Zubimendi; Oyarzábal (Isak, min. 75), Odegaard (Portu, min. 58), Januzaj; William José.

1.- Celta: Blanco, Olaza, Murillo, Aidoo, Vázquez; Rafinha; Bradaric (Araujo, min. 77), Beltrán (Brais, min. 46); Aspas (Saéz, min. 77), Mina (Smolov, min. 84) e Suárez (Nolito, min. 70).

Gol: 0-1, min 44: Iago Aspas, de penalti.

Árbitro: Prieto Iglesias (Comité Navarro). Amoestou a Monreal, Llorente, Zubimendi, Rafinha e Smolov.

Incidencias: encontro disputado con 21 graos e máis dun 90% de humidade no aire no Reale Arena.