3-3. O Celta salva un punto nun partido tolo en Huesca

Os celestes puxéronse 0-2 pero deixáronse remontar e ao final Boudebouz logrou o empate

Maxi López y Mantovani disputan un balón. JAVIER BLASCO (EFE)
photo_camera Maxi López y Mantovani disputan un balón. JAVIER BLASCO (EFE)

A Sociedade Deportiva Huesca e o Real Club Celta de Vigo asinaron un empate tras un partido trepidante e tolo no estadio do Alcoraz, no que os aragoneses volveron pecar de falta de acerto para levar o partido tras unha gran segunda metade.

O resultado pon ao bordo do K.O. aos aragoneses, que seguen pechacancelas, e aos que aos poucos se lles está marchando a vida na máxima categoría.

O partido foi de tolos, co Celta chegando a ter un 0-2 que pareceu decisivo, pero a fe, a coraxe e o corazón local impedíronlle tirar a toalla e nunha reacción de xenio e carácter déronlle a volta anotando tres goles en 16 minutos, aínda que o Celta tampouco baixou os brazos e recuperouse do golpe igualando a falta de nove minutos para a conclusión.

Dada a delicada situación de ambos, o partido esixía sumar tres puntos, pero co empate sae especialmente prexudicado o azulgrana que desta forma non consegue recortar puntos de xeito efectivo cos seus predecesores e deixa pasar un tren ao que estaba obrigado a subirse.

O conxunto oscense marcara en vermello o encontro fronte ao Celta como paso ineludible a seguir soñando coa salvación e deixar escapar dous puntos colócao colgando do abismo de Segunda, xa que non é capaz de abandonar a última posición nin enfrontándose a directos rivais como o galego.

O equipo celeste, polo menos, coa igualada consegue evitar que o Huesca se lle achegue e engade un punto que lle serve para que a diferenza co Vilarreal, equipo que marca a salvación, quede como estaba, un punto, tras o empate dos castellonencos nesta xornada contra o Barcelona.

De inicio, a excelente presión do Celta impediu aos azulgranas saír co balón controlado obrigándolles a enviar balóns longos aos seus puntas, de moita menos estatura que os defensas do Celta, polo que estes saían sempre vencedores.

O conxunto galego avisou pronto do seu perigo pois no minuto 11 foille anulado un gol a Maxi Gómez por fóra de xogo que foi o preludio do 0-1, que chegou tres minutos máis tarde nunha contra na que ata catro xogadores celestes se plantaron na área practicamente sos, e que acabou resolvendo Brais Méndez.

O tanto permitiu ao Celta xogar tranquilo, ao contrario que un Huesca ao que deixou como un boxeador soado durante bastantes minutos, aínda que reaccionou a partir do minuto 32 cun centro do lateral Javi Galán que rematou alto Jorge Pulido quen, pouco despois, era o que puña un centro desde preto da liña que non atopou rematador.

Con todo, a gasolina duroulle pouco aos propietarios do terreo porque, de novo, o conxunto de Fran Escribá, aproveitando que o seu opoñente se ía cara arriba acumulando xogadores enviou un balón longo a Maxi Gómez logo dunha recuperación e o uruguaio plantouse só ante a meta Roberto Santamaría pero cruzou en exceso o seu disparo.

Xa no tempo de prolongación do primeiro período, o conxunto foráneo volveu ter outra opción para facer subir o 0-2 ao marcador pero o potente e afastado disparo de Ryad Boudebouz estrelouse no traveseiro.

No inicio da segunda metade os locais tiveron dúas grandes ocasións para igualar a contenda, con Xabi Etxeita e Chimy Avila de protagonistas, que abortou un inspirado Rubén Blanco.

No minuto 56 pasouse do que puido ser o empate ao 0-2. De novo Rubén Blanco sacou un cabezazo de Cucho  Hernández e practicamente na xogada seguinte chegou o segundo gol visitante obra dun Iago Aspas que ata entón estivera desaparecido.

O partido parecía sentenciado, pero entón apareceu ese Huesca que nunca se dá por vencido para, en 16 minutos, marcar tres goles, anotados por Enric Gallego, Chimy e Pulido e darlle a volta ao electrónico.

Coa tolemia desatada sobre o céspede e na bancada, foi o Celta ao que lle tocou arriscar para non irse sen carga e a aposta, como antes ao Huesca, saíulle ben porque Ryad Boudebouz puxo o empate a tres no minuto 81.

Aínda así o equipo altoaragonés puido gañar no engadido con dúas accións de Enric Gallego, unha primeira na que só ante a meta rival enviou o balón fóra con todo ao seu favor e unha segunda na que, unha vez máis Rubén Blanco, estivo providencial e salvou ao seu equipo da derrota con outra gran intervención.

Ficha técnica
3 - Huesca: Santamaría; Yangel Herrera (Enric Galego, min.57), Etxeita, Mantovani, Pulido, Galán; Moi Gómez, Musto (Ferreiro, min.35), Rivera; Chimy Avila (Melero, min.76) e Cucho Hernández.

3 - R.C. Celta: Rubén Blanco; Hugo Mallo, Cabral, Hoedt, Olaza; Brais Méndez (Boudebouz, min.20), Okay, Lobotka, Boufal (Jozabed, min.90); Iago Aspas (Emre Mor, min.82) e Maxi Gómez.

Goles: 0-1. min.14. Brais Méndez; 0-2. min.57. Iasgo Aspas; 1-2. min.62. Enric Galego; 2-2. min.70. Chimy Ávila; 3-2. min.73. Pulido; 3-3. min.81. Boudebouz.

Arbitro: Cordero Vega (Comité Cántabro). Amoestou con cartón amarelo ao locais Pulido e Etxeita e aos visitantes Brais Méndez, Emre Mor e Olaza.

Incidencias: partido correspondente á trixésima xornada de Liga disputado no estadio do Alcoraz de Huesca ante 6.552 espectadores. EFE.