miércoles. 01.12.2021 |
El tiempo
miércoles. 01.12.2021
El tiempo

O BOE publica a lei que derroga o despedimento por acumulación de baixas médicas

Pedro Sánchez. EFE
Pedro Sánchez. EFE
Esta norma derroga o artigo 52.d do Estatuto dos Traballadores, que permitía ao empresario o despedimento obxectivo dun traballador por faltas de asistencia ao traballo
O Boletín Oficial do Estado (BOE) publica este xoves a lei que derroga o despedimento por acumulación de baixas médicas, aínda que esta medida está en vigor desde fai xa máis de tres meses, pois procede dun decreto lei validado o pasado mes de marzo polo Congreso

Entón decidiuse tramitar a modificación legal como proxecto de lei, permitindo así emendas dos grupos para intentar modificalo. Devandito proxecto pasou polo Congreso e o Senado sen recibir modificacións e hoxe publícase no BOE xa como lei. 

Esta norma derroga o artigo 52.d do Estatuto dos Traballadores, que permitía ao empresario o despedimento obxectivo dun traballador por faltas de asistencia ao traballo, aínda xustificadas pero intermitentes, cando alcanzasen o 20% das xornadas hábiles en dous meses consecutivos, sempre que o total de faltas de asistencia nos 12 meses anteriores alcanzasen o 5% das xornadas hábiles ou o 25% en catro meses descontinuos nun período de 12 meses. 

O Goberno defendeu esta derrogación, pactada por PSOE e Unidas Podemos e reclamada polos sindicatos tras a sentenza do Tribunal Constitucional que amparaba esta fórmula, como o inicio da derrogación da reforma laboral aprobada polo Goberno de Mariano Rajoy en 2012. 
 

O BOE publica a lei que derroga o despedimento por acumulación de...
Comentarios