1-5. O Atlético golea en Moscova e métese en cuartos

Os branquivermellos superaron ao Lokomotiv con tantos de Correa, Saúl, Griezmann e dous de Torres

Torres y Griezmann celebra un gol. YURI KOCHETKOV (EFE)
photo_camera Torres y Griezmann celebra un gol. YURI KOCHETKOV (EFE)

O Atlético de Madrid selou este xoves ao grande o seu pase aos cuartos de final da Europa League ao derrotar ao Lokomotiv Moscova (1-5) con dous tantos de Fernando Torres nun partido que os colchoneiros dominaron de principio a fin.

O equipo español, que demostrou que é o gran favorito a alzarse con este torneo, non se despistou en ningún momento nin polo frío, a neve ou o balón vermello tradicional dos partidos invernais, e propinoulle aos rusos unha soberana malleira.

Torres marcou dous goles —un de penalti— que lle virán moi ben de face aos próximos meses, aínda que a figura de partido foi Correa, que inaugurou o marcador e volveu tola á defensa local.

Fiel ao seu estilo, Diego Simeone asegurou que o seu equipo se tomaba moi en serio o partido, pese ao contundente resultado da ida no Wanda (3-0). Con todo, Costa quedou en Madrid e Griezmann empezou o partido no banco, aínda que deixou pingas da súa clase cando saltou ao campo.

Toda a responsabilidade do ataque recaeu en Fernando Torres, que estivo acompañado polo arxentino Ángel Correa. Baixo os tres paus colocouse o arxentino Werner, que xa defendeu a portería colchoneira en partido de liga ante o Celta, xa que Oblak nin se vestiu de curto.

Mentres, Siomin decidiu enviar unha mensaxe ao equipo rival de que non tirara pola borda a eliminatoria ao aliñar desde o primeiro minuto ao peruano Jefferson Farfán, que estivera tres semanas no dique seco

O Atlético non saíu a especular e apropiouse do balón desde o primeiro minuto. Torres foi o primeiro en avisar cun duro disparo aos cinco minutos desde fóra da área que o porteiro local despexou de puños sen maiores problemas.

Pero os rusos saían como puñales cada vez que o equipo colchoneiro perdía o balón, especialmente Farfán, a maior ameaza local.

Xusto cando os locais estaban xa metendo o medo no corpo á zaga atlética, unha rápida xogada do ataque visitante terminou cunha parede entre Koke e Correa, que se internou na área grande e bateu ao porteiro cun inapelable disparo ao pau contrario.(min.16)

A alegría durou pouco, xa que o Lokomotiv non se arredró e lanzouse en tromba ao ataque con varios disparos desde fóra da área que obrigaron a Werner a empregarse a fondo. No entanto, o gardameta arxentino xa non puido evitar o empate visitante, un auténtico obús obra do lateral polaco Rybus. (min.20)

A partir de aí, o Atlético pasou os seus peores minutos, aínda que os rusos non chegaron a transformar o seu dominio en oportunidades claras de gol.

Ao final do primeiro tempo, tras un rapapolvo de Simeone desde a banda, os futbolistas do Atlético volveron asumir as rendas do encontro con Koke como director de operacións.

Juanfran puido selar definitivamente o pase do Atlético, pero o seu fenomenal disparo foi despexado ao traveseiro polo porteiro ruso, que pouco despois volveu estar acertado ante un lategazo desde fóra de Thomas.

Por se os locais tiñan algunha esperanza, Saúl enterrounas nada máis renovarse o partido ao marcar cun remate dentro da área tras un bo pase de Filipe Luis nunha xogada que el mesmo iniciara.(min.47)

O equipo ruso non superou o shock e Thomas puido marcar o segundo ao cuarto de hora tras un magnífico disparo de Thomas ao que Kochenkov respondeu cunha fenomenal estirada.

Foi saír Griezmann, que foi recibido cunha ovación pola afección rusa, e o Atlético finiquitó a intriga definitivamente cunha gran xogada marca da casa que acabou en penalti que foi transformado por un desaparecido Torres (min.65). O mito do Atlético non desaproveitou tampouco o agasallo que lle deu Correa poucos minutos despois cando lle deixou só ante o porteiro, ao que bateu con mestría. (min.70)

Tivo nas súas botas o terceiro tras outra obra de arte no control de strong Griezmann, pero o disparo do dianteiro internacional saíu fóra. Entón, o francés decidiu probar sorte e tras un pase do omnipresente Correa, que lle fixo un chapeu ao seu marcador, marcou un golazo tras unha vaselina para enmarcar. (min.85)

A mala noticia para o equipo madrileño foi a lesión de Filipe Luis, que tivo que se retirado en padiola logo de facerse dano ao intentar salvar un gol cando Éder dispúñase a fusilar a Werner.

1 - Lokomotiv Moscova: Kochenkov; Lisov, Chorluka (Pejcinovic, min.74), Kverkvelia, Rybus; Denísov, Kolomeitsev (Tarásov, min.63), Antón Miranchuk, Alexéi Miranchuk; Manuel Fernandes e Farfán (Éder, min.46).
5 - Atlético de Madrid: Werner; Juanfran (Vrsajlko, min.46), Giménez, Godín, Filipe Luis (Lucas Hernández, min.63); Thomas, Saúl (Griezmann, min.60), Gabi, Koke; Correa e Torres.
Goles: 0-1, min, 16: Correa. 1-1, min.20: Rybus. 1-2, min.47: Saúl. 1-3, min.65: Torres (penalti). 1-4, min.70: Torres. 1-5, min. 85: Griezmann.
Árbitro: Artur Días (POR).
Incidencias: partido dos oitavos de final da liga Europa disputado no estadio do Lokomotiv ante 22.000 espectadores (dous terzos). As liñas do campo estaban marcadas con cal vermello debido á neve