27-31. Os 'Hispanos' cazan a Alemaña e terán metal por cuarta ocasión consecutiva

O galego Rodrigo Corrales asinou unha excelente actuación na vitoria da selección española

photo_camera Rodrigo Corrales celebra un gol xunto aos seus compañeiros. GEORGI LICOVSKI (EFE)

A selección española de balonmán disputará por cuarta ocasión consecutiva as semifinais dun Europeo, tras derrotar este mércores por 27-31 a Alemaña, nun encontro no que o conxunto español volveu recuperar o bo ton defensivo.

Unha premisa que España non logrou resolver no tramo inicial do encontro, pois aínda que a selección española logrou manterse equilibrado o marcador (5-5) —iso si tras sufrir o indecible en cada un dos seus ataques—, en defensa non foi capaz de atopar resposta aos lanzamentos dos cañoneros xermanos.

Rodrigo Corrales, natural de Cangas do Morrazo, callou unha espectacular actuación na portería

En especial, os de lateral esquerdo Julius Kuhn, un dos verdugos do equipo español na final do Europeo disputado hai dous anos en Polonia, que asinou tres dos cinco primeiros goles do equipo alemán.

Pero se Alemaña puido presumir de cañoneros, España demostrou que conta co mellor pivote ofensivo do Mundo, Julen Aguinagalde, que non só anotou dous tantos, senón que ademais forzou dous penaltis que permitiron ao equipo español chegar en vantaxe no tenteador (6-7) ao ecuador do primeiro tempo.

Con todo, no momento no que España non puido conectar con Aginagalde volveron os problemas para o conxunto español, que viu como nun visto e non visto diluíuse a vantaxe de ata dous goles (6-8) da que chegaron a dispoñer os "Hispanos".

España despregou o seu mellor xogo cando puido correr

RODRIGO CORRALES. Pero a solución dos problemas do equipo español non chegaron cunha melloría ofensiva, senón co novo paso adiante dado pola defensa, que subiu un punto a súa intensidade coa entrada do porteiro Rodrigo Corrales polo lesionado Gonzalo Pérez de Vargas.

As paradas de Currais, que asinou dúas intervencións consecutivas nada máis saltar á pista, permitiron, por fin, correr ao equipo español, a fórmula na que España sempre cimentou os seus éxitos, e que permitiron aos españois retomar a vantaxe (10-12) de dous goles.Unha diferenza que finalmente quedou reducida a tan só un tanto (13-14) ao chegar ao descanso.

Á volta do descanso con Morros e Guardiola ao mando das operacións defensivas a selección española non só acabou coas penetracións de Hafner, que tomou a substitución de Weber, senón que logrou cortocircuitar por momentos o ataque alemán.

Feito que a selección española para encadear varias recuperacións de balón consecutivas, que posibilitaron a escapada do equipo español (15-19) no marcador.

Unha escapada que Alemaña trato de frear atacando con sete xogadores, unha fórmula que non puido saír peor aos xermanos, que encaixaron tres goles consecutivos a porta baleira, que dispararon ata os sete goles (15-22) a vantaxe do equipo español.

SEMIFINALES. Pero un billete para as semifinais nunca é barato e menos cando enfronte atópase toda unha campioa continental como Alemaña, que nun arrebato de coraxe logrou reducir os oito goles de vantaxe dos que chegou a gozar España a tan só cinco (21-26) a menos de nove minutos para o final.

Un tempo no que España viviu dos tantos de Alex Dujshebaev e, sobre todo, das paradas de Rodrigo Corrales, que cunha espectacular parada a lanzamento de seis metros do pivote Jannick Kohlbacher a pouco máis de cinco minutos para a conclusión acabou coas esperanzas de remontada xermana.

De feito, tras esa parada de Currais, o conxunto español sabedor da súa presenza nas semifinais relaxouse por completo, o que permitiu a Alemaña maquillar o marcador final (27-31) dun partido no que España non deu ningunha opción aos alemáns.

Ficha técnica:
27 - Alemania: Wolff; Groetzki (2), Weinhold (-), Weber (4), Kuhn (4), Gensheimer (2, 1p) y Wiencek (2) -equipo inicial- Heinevetter (ps), Lemke (-), Reichmann (4), Pekeler (2), Fath (-), Hafner (5), Janke (-), Dahmke (-) y Kohlbacher (2)
31 - España: Pérez de Vargas; Solé (5p), Gurbindo (4), Gedeón Guardiola (-), Morros (-), Cañellas (-) y Valero Rivera (-) -equipo inicial- Corrales (ps), Balaguer (6), Alex Dujshebaev (5), Raúl Entrerríos (4), Sarmiento (2), Goñi (-), Ariño (1), Aginagalde (4) y Figueras (-)
Marcador cada cinco minutos: 1-1, 5-3, 6-7, 8-8, 10-12 y 13-14 (Descasnso) 15-16, 15-18, 15-23, 19-26, 23-29 y 27-31 (Final)
Árbitros: Pichon e Reveret ( FRA). Excluíron por dous minutos a Gensheimer e Weinhold por Alemaña; e a Gurbindo por España.
Incidencias: Encontro correspondente á cuarta e última xornada do grupo II do Europeo de Croacia 2018 disputado no Varazdin Area ente uns 1.300 espectadores