69-56. O Breo imponse ao Obra no regreso do derbi

Os lucenses suman no derbi unha ilusionante vitoria baseada nun gran traballo coral, especialmente en defensa

Belemene corre hacia el aro. J.L. Vega (ACB Photo)
photo_camera Belemene corre hacia el aro. J.L. Vega (ACB Photo)

Explosión de xúbilo no Pazo. O Breogán, levado polo aire pola súa afección, afogou desde a defensa ao Obradoiro no derbi galego (69-56)

O Cafés Candeas Breogán impúxose este sábado ao Monbus Obradoiro nun rifado duelo no que foi o primeiro derbi baloncestístico galego en ACB en 17 anos e que tivo máis brillo nas bancadas que na cancha.

O decoro de Nacho Llovet foi o cravo ardendo ao que se aferrou o Obradoiro ao longo de todo o encontro ante a falta de acerto das súas figuras, pero non bastou para imporse a un Breogán cun gran traballo coral e que agora colle aire para saír da parte baixa da táboa ante un presumible rival directo.

O último derbi galego remontábase á tempada 2000-2001 e a euforia por un novo derbi notouse na expectación que espertou o evento, capaz de encher con case 5.000 espectadores un Pazo dos Deportes que recibiu cunha sonora pitada a Moncho Fernández, outrora parte do corpo técnico do equipo local e hoxe adestrador do Obradoiro.

<>

Ou himno de Galicia soou impoñente non primeiro derbi galego na #ACB en 17 anos. ð??? #ForzaBreo #derbinopazo #ElprogresoIG \cbbreogan \obradoiro.cab<>

Unha publicación compartida da O Progreso de Lugoelprogresodelugo)> o 27 Oct, 2018 ás 11:26 PDT

Tras unha interpretación do himno galego rematada con atronadores cánticos de Fogar de Breogán comezou o encontro, marcado nos seus primeiros compases polo alto ritmo imposto por ambos os equipos, que, con todo, non estivo acompañado de acerto no lanzamento.

A defensa con constantes cambios dos locais desconcertou ao conxunto compostelán, que non foi capaz de sacar vantaxe dos emparellamentos favorables dos seus homes altos na pintura, mellor castigados no outro aro polos xogadores do Breogán.

A lesión de Tarence Kinsey aos dous minutos embazou un comezo de partido favorable para os homes adestrados por Natxo Lezkano, que gozaban dunha vantaxe de oito puntos (10-2) mediado o primeiro cuarto, sostida ata o final 16-9.

No segundo período, o ritmo do partido trabouse coa entrada das segundas unidades e a sucesión de faltas persoais en ambas as canastras, xa que ambos os equipos entraron en bonus antes de que transcorresen os primeiros catro minutos.

Deste xeito, ante uns ataques cada vez máis desacertados e unhas circulacións de balón atrancadas, os tiros libres convertéronse na forma de sumar para ambos os conxuntos e mantiveron un tenteo baixo que reflectía 25-17 no marcador a tan só dous minutos e medio do descanso.

Con tan só catro tiros de campo acertados e un 16% de acerto concluía a primeira metade para un Monbus Obradoiro que caía derrotado por 31-18 ante un Cafés Candelas Breogán sen estatísticas moito mellores, apenas 10 acertos de 28 intentos.

As tornas do partido cambiarían momentaneamente tras a continuación, posto que dous triplos consecutivos de Kostas Vasileiadis serían contrarrestados por outro de Alec Brown e un dous máis un de Jerome Jordan para elevar o marcador ata 36-24 con apenas minuto e medio de xogo.

O Breogán saíu indemne deste intercambio de golpes e foi capaz de manter a súa vantaxe en cifras similares a tres minutos da conclusión do terceiro cuarto, cando Sergi Vidal cravou un triplo que puxo o 44-32 e provocou que un exasperado Moncho Fernández recorrese a un novo tempo morto.

Unha bandexa fácil para Lucio Redivo mantivo a máxima diferenza a favor do Breogán, trece puntos para pechar o terceiro cuarto, concluído cun tenteo de 51-38 e un igualado parcial de 20-20.

Os arrestos do Obradoiro para voltear o partido no último cuarto non obtiveron o éxito desexado a pesar de ser capaces de situar ao Breogán en bonus de faltas cando apenas pasaran dous minutos e de achegarse a tan só catro puntos mercé a un parcial de 0-8 (55-51 con 5:41 por xogarse).

Neses momentos, o Breogán atopou no seu defensa e no seu dominio interior a capacidade de manterse á boia e selar unha vitoria encarrilada grazas á boneca de Aleksandar Cvetkovic e ao liderado de Sergi Vidal, o máis destacado dos celestes xunto a Redivo, e finalmente fixada en 69-56.

Este resultado dá ao conxunto lucense a súa segunda vitoria da tempada, as dúas en casa, e iguálao na táboa co Obradoiro, xa que ambos os equipos presentan un global de 2-4.

Ficha técnica
69 - Cafés Candeas Breogán (16+15+20+18): Cvetkovic (10), Kinsey (0), Vidal (12), Brown (8), Gerun (5) -cinco inicial-, Díaz (0), Belemene (2), Löfberg (9), e Sulejmanovic (2), Redivo (12), Jordan (9).
56 - Monbus Obradoiro (9+9+20+18): Llovet (14), Brodziansky (6), Obst (3), Pozas (0), Vasileiadis (11) -cinco inicial-, Sàbat (6), Stephens (0), Spires (10), Navarro (0), Hlinason (1), Singler (5).
Árbitros: Conde, Perea, Sánchez Sixto. Sen eliminados.
Incidencias: Partido correspondente á sexta xornada da liga Endesa disputado no Pazo dous Deportes de Lugo ante 5.327 afeccionados. EFE