0-1. O Deportivo logra a súa quinta vitoria consecutiva

Sabin Merino asinou en Albacete o único tanto do encontro nun partido no que o equipo coruñés mostrouse sólido en defensa
Un lance del encuentro. TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Un lance do encontro. TWITTER (@RCDeportivo)

O terceiro tanto de Sabin Merino noutras tantas xornadas foi suficiente para que o Deportivo da Coruña encadease este domingo a súa quinta vitoria consecutiva en Albacete ante un conxunto branco en declive (0-1).

As dúas escuadras afrontaban o duelo de xeito desigual en canto a moral, xa que a traxectoria dos brancos era descendente, ao encadear sete xornadas sen gañar, mentres que o cadro equipo chegaba tras lograr catro vitorias consecutivas.

Esta diferenza de inercias apenas se intuíu nuns primeiros minutos nos que o equipo local mostrouse moi motivado e máis intenso que en pasadas xornadas, o que dificultaba a saída de balón do conxunto de Fernando Vázquez.

Os branquiazuis demostraban tranquilidade coa súa aposta por un 5-4-1, esperando a súa oportunidade, que chegou no minuto 22 nunha falta de Aketxe que ninguén rematou pero que Tomeu Nadal tivo que despexar a córner ao non ver vir o balón.

O Deportivo ten máis pólvora e pronto o demostrou, como nunha xogada na que obrigou a Tomeu Nadal a facer unha tripla parada, primeiro a un disparo de Aketxe e despois con dúas mans providenciales tras o seu primeiro rexeite que evitaron que o equipo visitante adiantásese no marcador (minuto 29).

A insistencia do Deportivo tivo o seu premio no minuto 34 tras un contragolpe que liderou Aketxe e que acabou cun centro desde a banda de Bóveda que, tras un rebote en Sabin Merino, posibilitou que a pelota superase cunha parábola á meta branco.

A reacción albaceteña levou a firma de Silvestre cun cabezazo no minuto 42 que Dani Giménez enviou a saque de esquina, pouco antes de que Cabalo e Álvaro Jiménez puxesen a proba ao porteiro branquiazul nunha dobre ocasión, as máis claras do equipo de Luis Miguel Ramis na primeira metade.

O segundo acto comezou cun Albacete máis metido no partido e que gozou dunha gran oportunidade para empatar, pero Ojeda mandou ás nubes un remate no que o máis fácil fose marcar tras un servizo perfecto de Álvaro Jiménez.

Non era o día do Albacete, que tivo a opción de igualar a contenda no minuto 53 de penalti por unha man dentro da área do xaponés Shibasaki, pero Dani Giménez despexou o lanzamento desde os once metros.

Os homes de Ramis tiñan o balón e non cesaban as súas chegadas, pero que formen o equipo menos goleador non é casualidade, como se comprobou unha xornada máis.

A mellor oportunidade do cadro deportivista chegou tras un saque de esquina que atrapou Dani Giménez, quen sacou rápido coa man para montar un contragolpe que deixou cara a cara a Mujaid ante Tomeu Nadal. A meta local salvou o 0-2 cunha perna (minuto 77).

Desde esa acción ata o final o partido foi un querer e non poder do Albacete ante o frontón galego.

- Ficha técnica:

0 - Albacete: Tomeu Nadal, Benito, Arroyo, Caro, Cabalo, Álvaro Jiménez, Silvestre (Acuña, min.76), Erice (Susaeta, min.68), Dani Ojeda (Fuster, min.68), Maikel Mesa e Zozulia.

1 - Deportivo: Dani Giménez, Eneko Bóveda, Mujaid, Somma, Montero, Mollejo (Luis Ruiz, min. 68), Emre Çolak (Beauvue, min. 75), Uche Agbo (Bergantiños, min. 58), Shibasaki, Aketxe e Sabin Merino.

Gol: 0-1, m.34: Sabin Merino.

Árbitro: Areces Franco (Comité asturiano). Mostrou cartolina amarela aos locais Caro, Silvestre e Maikel Mesa, e á visitantes Bóveda, Uche Agbo , Mollejo e Beauvue.

Incidencias: encontro correspondente á vixésima quinta xornada da liga Smartbank disputado no estadio Carlos Belmonte ante 8.328 espectadores.