0-2. Un Deportivo gris sofre pero elimina ao Illueca

O club coruñes impúxose na recta final do partido cun gol de Longo, de penalti, e outro de Koné.
Os xogadores do Deportivo celebran a vitoria.TWITTER (@RCDEPORTIVO)
photo_camera Os xogadores do Deportivo celebran a vitoria.TWITTER (@RCDEPORTIVO)

O Deportivo sufriu para eliminar a un Terceira División como o Illueca, que aguantou 85 minutos sen encaixar un gol e acabou perdendo nos últimos instantes do partido grazas a un tanto de Longo, de penalti, e a outro de Koné.

O conxunto coruñés empezou con dúbidas e incluso o conxunto aragonés puido facer o 1-0 aos 7 minutos, pero un defensor albiazul sacou a pelota baixo paus.

O Dépor tiña a pelota, pero sen facer dano a un Illueca que pediu un penalti non concedido mediada a primeira parte. Montero salvou outro gol nun tramo final no que o conxunto de Luís César padeceu as acometidas locais.

O cadro herculino seguiu exhibindo un xogo plano e previsible, sen profundidade nin ocasións. O Illueca, ao que lle anularon un gol, si probou sorte ante Koke Vegas, que realizou varias intervencións de mérito.

A entrada de Longo reactivou un pouco o ataque deportivista, que tivo a fortuna de adiantarse por medio dun penalti por man de Jorge tras un disparo de Mollejo que transformou Longo.

Koné fixo o segundo, que sentenciou un partido no que foi peor que o seu opoñente, pero no que contou coa pegada necesaria para pasar. Así, o Dépor volve saber o que é gañar case catro meses despois, aínda que este duelo non valla para sumar puntos.

Illueca: Minana, Barreira, Jorge, Soria, Escolar (Javier Pérez, m.87), Gimeno (Sanz, m.68), Losin, Suárez, Cavero, García (Marín, m.72) e Morales.
Deportivo: Koke Vegas, Bóveda, Somma, Montero, Salva Ruiz, Bergantiños, Gandoy, Jovanovic (Longo, m.61), Aketxe (Koné, m.77), Beto da Silva (Mollejo, m.61) e Christian Santos.
Goles: 0-1, m.85: Longo (pen.). 0-2, m.86: Koné.
Árbitro: Sagués Oscoz. Amoestou a Suárez e Burgues polo Illueca e a Montero, Gandoy, Jovanovic, Bóveda e Koné.