1-1. O Celta segue abonado ao sufrimento

Empeñáronse os vigueses en darlle vida ao seu rival, renunciando ao ataque e encerrándose no seu campo para defender o resultado
Un momento do encontro entre Celta e Betis. EFE
photo_camera Un momento do encontro entre Celta e Betis. EFE

O Celta de Vigo alarga o seu sufrimento logo de empatar ante o Betis (1-1), nun partido que se lle puxo de face co gol de Nolito pero se lle foi cunha desastrosa segunda parte.

Un resultado que permite aos celestes aumentar a seis puntos a vantaxe sobre o Mallorca, que pecha a zona de descenso pero lle ten gañado o ''gol-average' particular, e selar virtualmente a súa permanencia aos sevillanos.

A aposta ofensiva de Óscar García Junyent animou de saída ao Celta, dominador no centro do campo e incisivo na banda esquerda, onde Nolito facía dano á defensa verdibranca.

O ex do Sevilla foi a novidade no once, ao que regresou tamén o mediocentro Fran Beltrán, que avisou a Joel Carballos cun disparo que se marchou alto ao cuarto de hora de xogo. E pouco despois, unha xenialidade de Nolito deu tranquilidade ao Celta, que se adiantou no marcador (m.21) cunha falta executada polo exterior da barreira polo extremo gaditano.

Relaxouse o equipo galego tras o gol, e o duelo igualouse. O Betis tivo máis balón pero seguiu sen inquietar a Rubén Branco. Foron outros 45 minutos para esquecer dun equipo que segue en caída picada pese ao cambio de adestrador.

Estaba a merecelo o Betis e o seu esforzo tivo recompensa a falta de dez minutos cun tanto do central Feddal

Empeñouse o Celta en darlle vida ao seu rival, renunciando ao ataque e encerrándose no seu campo para defender o resultado. O medo atenazó aos xogadores de Óscar, que desapareceron do partido. Ademais, os cambios de Alexis Trujillo deron outro aire a un Betis que gañou profundidade coa entrada de Tello, Joaquín e Pedraza.

O dominio verdibranco foi aumentando, e o Celta cada vez sufría máis. A falta de vinte minutos, González Fortes sinalou penalti de Rafinha a Gardado, pero, tras revisalo logo de ser avisado polo VAR, rectificou a súa decisión.

Estaba a merecelo o Betis e o seu esforzo tivo recompensa a falta de dez minutos cun tanto do central Feddal, de novo con suspense porque o VAR revisou durante varios minutos a acción por un posible fóra de xogo de Loren.

FICHA TÉCNICA:
1 - RC Celta: Rubén Branco; Kevin Vázquez (Hugo Mallo, min.62), Murillo, Araujo, Olaza; Beltrán (Bradaric, min.77), Okay, Rafinha; Aspas (Santi Mina, min.76), Nolito (Gabriel Fernández, min.76), Smolov (Brais Méndez, min.53).
1 -  R. Betis: Joel Carballos; Emerson, Feddal, Mandi, Alex Moreno (Pedraza, min.53); Gardado, Guido Rodríguez: Aleñá (Tello, min.56), Canles, Juanmi (Joaquín, min.56); Loren (Borja Igrexas, min.91).
Goles: 1-0. Min.21: Nolito; 1-1. Min.78: Feddal.
Árbitro:  González Fortes (colexio asturiano). Amoestou a Kevin Vázquez, Iago Aspas, Okay, Bradaric e Araujo por parte do Celta, e a Alex Moreno, Mandi, Tello, Canles e ao adestrador Alexis por parte do Betis.
Incidencias: Partido correspondente á trixésimo cuarta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Abanca.