1-1. O Deportivo non levanta cabeza e a afección estala

Non pasa do empate en casa ante o Mirandés
Un lance del Deportivo-Mirandés. RC DEPORTIVO
photo_camera Un lance del Deportivo-Mirandés. RC DEPORTIVO

O Mirandés agravou a crise do Deportivo no primeiro tramo de LaLiga SmartBank cun empate (1-1) no Estadio Abanca-Riazor, onde a bancada pediu as dimisións do director deportivo, Carmelo del Pozo, de forma maioritaria, e, con menos voces, a da directiva que preside Paco Zas.

O Deportivo, inmerso nunha serie de seis partidos sen gañar, estaba obrigado a gañar e, ademais, non lle valía facelo de calquera forma. Así o defendeu o propio vestiario branquiazul antes do encontro, pero este non foi como esperaban e encaixaron outro golpe que pon contra as cordas o proxecto de Del Pozo e tamén a Juan Antonio Albacete Anquela.

Os deportivistas, tras empatar e colleito confianza en Cádiz, tiveron moitos problemas para trenzar o xogo nun partido no que Anquela viuse obrigado a recorrer ao recentemente recuperado Borja Valle na punta do ataque ante a lesión de Koné, as molestias do venezolano Christian Santos, que quedou no banco, e o risco de aliñar a Longo.

Foi o berciano, que esta tempada ía ser extremo e tivo que xogar como referente ofensivo, o máis incisivo do cadro local e o primeiro en intentar cambiar o marcador, aos 24 minutos, cun disparo desde a frontal que se foi desviado, do mesmo xeito que un remate de Álex Bergantiños na mellor combinación dos coruñeses.

Tamén tivo as súas opcións o Mirandés cun lanzamento con rosca dos brasileiro Marcos André (min.28) e unha falta de Merkelanz (min.38), que se atoparon coas intervencións de Dani Giménez.

O Deportivo apenas se prodigou en ataque e, a falta de mellores recursos, volveu empregar un lanzamento afastado de Borja Vale para comprometer a Limóns xusto antes do descanso.

Anquela deu entrada a Christian por Galán na volta ao céspede, pero foi o Mirandés o que, sen cambios, retomou mellor o partido e atopou o gol nunha dobre ocasión: o primeiro intento, de Íñigo Vicente, sacouno baixou paus un xogador do Deportivo e o rexeitamento aproveitouno Marcos de Sousa.

En Riazor escoitáronse cánticos en contra do director deportivo, Carmelo del Pozo, dos xogadores e da directiva, non así para o adestrador.

No terreo de xogo, aos branquiazuis víuselles nerviosos, pero melloraron e empataron en cuestión de minutos cun disparo de Bóveda que se lle escapou a Limones e aproveitou Mollejo.

Del Pozo, que afronta a súa segunda tempada no Deportivo, volveu ser sinalado pola bancada a pesar de que os deportivistas buscaron a vitoria tras o empate, pero máis con corazón que con xogo.

Un cabezazo de Christian Santos a centro de Salva Ruiz foi unha das poucas opcións que fabricaron os coruñeses e os burgaleses incluso puideron levar os tres puntos tras un erro dos locais que salvou Dani Giménez ante Matheus Aias.

Ficha técnica
1 - RC Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Nolaskoain, Montero, Salva Ruiz; Álex Bergantiños, Gaku Shibasaki (Peru Nolaskoain, min.66); Mollejo, Aketxe, Borja Galán (Christian Santos, min.46); e Borja Valle (Longo, min.75).
1 - CD Mirandés: Limones; Carlos Julio, Sergio González, Cristian González, Kijera; Malsa (Guridi, min.90), Antonio Sánchez; Iñigo Vicente (Álvaro Rey, min.60), Álvaro Pena (Matheus Aias, min.81), Merquelanz; e Marcos de Sousa.
Goles: 0-1, min.49: Marcos de Sousa. 1-1, min.54: Mollejo.
Árbitro: Ortiz Arias, do Comité madrileño. Mostrou amarela a Mollejo (min.15), Montero (min.60), do Deportivo.
Incidencias: Partido da oitava xornada de LaLiga SmartBank disputado no estadio Abanca-Riazor ante 13.409 espectadores, segundo o club local. No descanso, o Deportivo rendeu homenaxe a Jacobo Garrido, campión do mundo en 400 metros libres de natación paralímpica (s9).