3-1. O Deportivo é sometido ao dominio do Huesca

A calor -32 graos- foi un factor importante que fixo madeixa nos xogadores ao longo do encontro
Un instante del partido. RC DEPORTIVO
photo_camera Un instante do partido. RC DEPORTIVO

A SD Huesca foi superior ao RC Deportivo A Coruña callando unha gran primeira parte na que dominou con claridade ao seu rival, e encarrilando o triunfo con dous goles para lograr unha gran vitoria (3-1) ante un rival que é outro aspirante como os oscenses para estar nas primeiras posicións da liga.

Os dous adestradores, Michel e Anquela fixeron cambios nas defensas e en xogadores do centro do campo, e medias puntas respecto das aliñacións da primeira xornada na que obtiveron a vitoria, contando Anquela coa baixa inesperada de Nolaskoain que tivo que ser operado de apendicitis na mesma cidade oscense pouco ante de iniciarse o partido.

A calor -32 graos- foi un factor importante que fixo madeixa nos xogadores ao longo do encontro con moito esforzo por parte do Huesca que levou a iniciativa desde o comezo do partido levando o perigo polas dúas bandas.

O conxunto oscense tivo a primeira ocasión do encontro no minuto 10 nunha xogada rápida de Raba pola banda dereita topándose o centro Hermoso co balón que lle deu na cabeza saíndo alto o balón na mesma portería.

O centro do campo foi do Huesca o que provocou moitos problemas ao conxunto galego atacando polo lado esquerdo onde Raba e Rico levaron o perigo constantemente superando con claridade ao seu rival; ata que chegou o primeiro gol, no minuto 26, por medio de Eugenit, tras recoller un balón divido en xunto á raia de gol.

No último cuarto de hora da primeira parte, tras a pausa para hidratarse espertou o Deportivo coa rifa de Anquela ante a pasividade dos seus xogadores. Sacudiuse o dominio estirando as liñas e controlando no centro do campo tendo máis a posesión pero non foi frutífero o dominio e non pasou apuros Alvaro, que non tivo que intervir en ningunha acción de perigo ao estar os xogadores ben marcados pola defensa.

No tempo de desconto da primeira parte e cando mellor estaba o Deportivo sobre o campo do Alcoraz, Raba sacouse un tiro afastado que sorprendeu a todos ao coarse por toda a escuadra dereita de Dani Giménez.

Tras o descanso, o Deportivo saíu sen complexos e tivo a posesión do balón pero o Huesca deulle outro golpe nunha contra, no minuto 52, culminando a xogada Jorge Puído logrando o terceiro gol que deixaba sentenciando o encontro.

Anquela fixo rapidamente dous cambios ofensivos sacando toda a artillería con Longo e Cristian Santos en busca dalgún gol, ademais de Koné.

Os cambios déronlle pouco resultado, aínda que seguiu dominando o conxunto galego en busca de recortar a desvantaxe que chegaría no minuto 72 por medio de Cristian Santos, ante un Huesca que deixou pasar os minutos ata o final do partido.

FICHA TÉCNICA:
3 - Huesca: Álvaro; Pedro López, Hermoso, Pulido, Luisinho; Mosquera, Rico, Eugeni (Juan Carlos, m.68); Raba (Sergio Gómez, m.87), Ferreiro e Escriche (Cristo, m.61).
1 - Deportivo A Coruña: Dani Giménez; Eneko Bóveda, Lampropoulos, Somma (Vicente Gómez, m.66), Luis Ruiz; Shibasaki, Bergantiños; Aketxe, Borja Valle (Christian Santos, m.55), Pedro Sánchez (Longo, m.53); e Koné.
Goles: 1-0, m.25: Eugeni; 2-0, m.49+: Raba; 3-0, m.53: Pulido; 3-1, m.72: Christian Santos
Árbitro: Díaz de Mera (Comité Castelán-Manchego). Mostrou cartóns amarelos ao local Luisinho e aos visitantes Pedro Sánchez e Longo.
Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da liga SmartBank disputado no estadio O Alcoraz ante uns 5.800 espectadores.