2-2. O Deportivo deixa escapar dous puntos en Tenerife

Dúas veces se adiantaron os coruñeses pero os locais conseguiron empatar

Un lance del Tenerife-Deportivo.TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Un lance del Tenerife-Deportivo.TWITTER (@RCDeportivo)

O CD Tenerife e o RC Deportivo empataron a dous goles nun vibrante encontro cun frenético desconto, no que ambos os equipos marcaron un tanto.

Aos poucos minutos o cadro coruñés dispuxo xa da súa primeira seria e gran ocasión, pero Quique González, con toda a portería para el, rematou por encima do traveseiro.

Unha vez sobreposto deste primeiro susto, o cadro insular buscou con afán a porta deportivista, pero sen risco algún para o seu cancerbeiro, todo o contrario que na tinerfeña, posto que Carles Gil, no minuto 9, desde fóra da área, enviou o balón ao exterior do poste dereito de Dani.

A terceira vez que o cadro galego roldou o marco insular concluíu cun discutido penalti de Alberto sobre Borja Valle. O centro de David Simón, no minuto 13, intentouno rematar o atacante, pero non puido facelo, ao verse lixeiramente suxeitado polo defensor.

Quique González, un minuto despois, adiantou ao seu equipo desde o punto de penalti ao enganar por completo a Dani Hernández, gol que reafirmou aínda máis sobre o terreo de xogo ao Deportivo.

Tras a continuación cambiou o panorama, desde os primeiros minutos os tinerfeños apropiáronse do encontro, primeiro Malbasic, no minuto 50, xutou raso desde fóra da área ás mans de Dani, e tres minutos despois foi o seu compañeiro Bryan Acosta o que igualou a contenda cun certeiro disparo desde fóra da área.

Este gol non só equilibrou o marcador, senón que tamén alentou aos xogadores insulares a buscar o segundo, pero por máis que perseveraron sempre se tropezaban cuns defensores galegos o suficiente ben situados como para impedir calquera tentativa.

Pero na recta final do encontro Pedro Sánchez case desnivela o marcador cun disparo raso e axustado, pero o meta local Dani Hernández adiviñou a súa intención e desfixo a franca ocasión galega, aínda que o que si o conseguiu foi Borja Valle no minuto 91 cun disparo raso e cruzado.

E xa cando o encontro chegaba ao seu epílogo, chegou un novo empate tinerfeño, esta vez foi Jorge Sáenz o que, no segundo pau, rematou á rede un lanzamento de falta do seu compañeiro Naranjo.

Ficha técnica
2. CD Tenerife: Dani Hernández; Luís Pérez, Jorge Sáenz, Carlos Ruiz, Camille; Alberto (Nano, min. 46), Luís Milla; Joao (Suso, min. 65), Bryan Acosta (Borja, min. 78), Naranjo; e Malbasic.
2. Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Domingos Duarte, Bóveda, Diego Cabalo; Mosquera (Didier Moreno, min. 63), Alex Bergantiños, Vicente Gómez; Borja Valle, Carles Gil (Edu Expósito, min. 74) e Quique González (Pedro Sánchez, min. 53).
Goles: 0-1, min. 14: Quique González, de penalti. 1-1, min. 52: Bryan Acosta. 1-2, min. 91: Borja Valle. 2-2, min. 93: Jorge Sáez.
Árbitro: Jorge Figueroa Vázquez (Comité Andaluz). Amoestou aos xogadores locais Alberto, Joao e Bryan Acosta, e aos visitantes Alex Bergantiños e Mosquera.
Incidencias: Encontro disputado no estadio Heliodoro Rodríguez López, da capital tinerfeña 12.139 espectadores. Gardouse un minuto de silencio en memoria do Gilberto Rodríguez Pérez, exjugador, e do exentrenador José María Ramos, ambos do CD Tenerife.